Konvansiyonel Kombi Ne Demek? Konvansiyonel kombi ya da diğer adı ile hermetik kombi, halk arasında denge bacalı kombi olarak da bilinmektedir. Yanma için gerekli olan oksijeni dışarıdan alıp, yanma sonucu ortaya çıkan artık gazları yine aynı bacadan dışarı atan bir kombi türüdür. Konvansiyonel kombiler bulundukları ortamın havasını kullanmazlar.
Hermetik kombiler bacalı kombilere göre çok daha güvenli bir çalışma sistemine sahiptir. Bacalı kombilere göre daha fazla kullanılan konvansiyonel kombiler, yanma için gerekli olan oksijeni dışarıdan temin ettiği için ortamdaki oksijeni tüketmez.
Konvansiyonel Kombi Nasıl Çalışır?
Konvansiyonel kombiler yanma için gerekli olan oksijeni içindeki fan sayesinde dışarıdan alır. Yanma olayı gerçekleştikten sonra ortaya çıkan atık gazları da aynı baca yolu ile dışarıya atar. Konvansiyonel kombiler sağladıkları kolaylıkla açısından kullanıcı dostu kombilerdir.
Konvansiyonel kombiler ortamdaki havayı kullanmadığı ve bağlı bulunduğu ortama sürekli havalandırma gereksinimi doğurmadığı için bacalı kombilere göre daha avantajlıdır. Konvansiyonel kombiler iki bölüme ayrılmaktadır.
Bunlardan birincisi oksijeni alam ve atık gazı dışarı atma için iki farlı baca tipi kullanmaktadır. İkinci tür konvansiyonel kombiler ise dışarıdan aldığı oksijen ve yanma sonucu ortaya çıkan atık gazın atıldığı baca iç içedir.
Konvansiyonel kombiler aynen baca tipi kombilerde olduğu gibi kombi içinde oluşan gaz sıcaklığını9 dışarı atmamaktadır. Burada oluşan sıcaklığı bulunduğu ortama aktardığı için kullanıcısı açısından oldukça avantajlıdır.
Konvansiyonel kombilerin evlerde kurulması sırasında bacaya gerek duyulmamaktadır. Dışarıya bakan her cephede rahatlıkla kurulabilir. Yoğuşmalı kombilere göre daha ucuza mal edebileceğiniz konvansiyonel kombileri tercih ederken mutlaka bir uzmana başvurunuz.
Kombi Teknik Servisi
Alacağınız kombinin evinize uygun olup olmadığına karar verecek olan uzmanlar sizlere en uygun konvansiyonel kombi türünü önereceklerdir. Konvansiyonel kombilerin bina bacasına ihtiyacı olmadığını söylemiştik. Cihazın bacası minimum 75 cm olması gerekmektedir. Gerek duyulması durumunda baca uzunluğu 3 metreye kadar çıkarılabilmektedir.
Konvansiyonel kombiler baca duvarları üzerine ve patlama riski olan yerlere monte edilmezler. Bununla birlikte genel kullanıma açık merdiven boşluklarına da monte edilmez. Ayrıca cihazın monte edildiği yerde donma tehlikesi olmamalıdır. Bu nedenle kapalı bir dolap içine monte edilmelidir.
Kaynak : Kombi Servis – Kombi Arıza – Teknik Servis