Kombi Temizliği Nasıl Yapılır?

Kombi Temizliği Sırasında Yapılan İşlemler

Kombi Temizliği Nasıl Yapılır?

Kombi Temizliği Nasıl Yapılır?Kombi Temizliği Nasıl Yapılır? Kombilerin verimliliği açısından temizliğinin yapılması çok önemlidir. Kombi temizleme makinesi kullanılarak yapılan temizlik ile ısı kaybının önüne geçilebilir. Kombi ve tesisatlarda zamanla kullanılan suyun özelliği, ısıya ve oksijen ortamına bağlı olarak tesisat içinde tortulaşma, çamurlaşma ve kireçlenme görülür.

Tesisatta çamurlaşma ve tortu oluşması sonucu tesisatta aksaklıklara neden olur. Özellikle yerden ısıtmalı sistemlerde bu sorun çok daha fazla görülür. Çamurlaşmanın ve tortunun tesisatın dibine çökmesi sonucu tıkanıklıklar oluşur ve ısı kaybı yaşanır. Bu da kombinin daha fazla çalıştırılmasına nende olur.

Kombi Temizliği Nasıl Yapılır? Kalorifer peteklerinin alt kısımlarının ısınmamasının nedeni tesisatta gezen suyun akışının düzenli olmamasından kaynaklıdır. Bu da ısı veriminin düşmesine neden olur. Tesisat içinde biriken tortu zamanla kombiye ulaşarak eşanjör ve pompa arızası oluşmasına neden olur.

Kireç ve tortu nedeniyle eşanjör istenilen sıcaklığa çıkamaz ve ısı kaybı yaşanır. Kireç ve tortu nedeniyle tesisatın tıkanması sonucu peteklerin kombi petek temizleme makinesi ile temizlenmesi gerekmektedir.

Kombi Temizliği Nasıl Yapılır? Kombi petek temizleme makinesi tortu ve kireç oluşumunu ortadan kaldırmak için yeterli debiye sahiptir. Hatta kimyasal ilaç kullanılarak sıcak su ile petekler çok kısa sürede temizlenir.

Temizlik Sırasında Yapılan İşlemler

  • Kombi petek temizliğine başlamadan önce kombinin ve işlem yapanların güvenliği için kombinin kapatılması gerekir.
  • Kombinin kapatılması ile birlikte su giriş vanaları da kapatılarak kombinin zarar görmesi önlenir.
  • Kombi petek temizliği petek özelinde yapılacağı için tüm peteklerin giriş ve çıkış vanaları da kapatılır. Sadece temizlenecek olan peteğin vanaları açık kalır.
  • Banyoda bulunan havlupan kombi petek temizliği için en ideal yerdir. Havlupan sökülerek petek temizleme makinesinin hortumu giriş vanasına bağlanır. Havlupanın diğer vanasına da tahliye için bir hortum daha bağlanır ve diğer ucu klozet içine sarkıtılır. Bu sayede peteklerden gelen kirli su dışarıya akmadan direk klozete gider.
  • Kombi petek temizleme makinesinin içine musluktan su verilir ve makine çalıştırılır. Makine tazyikli suyu temizlenecek olan peteğin içine gönderir ve peteklerin içindeki kirlerin tamamı temizlenir.
  • Peteklerin temizlendiği klozet içine sarkıtılan hortumdan temiz su gelmesi ile anlaşılır. Tüm petekler aynı şekilde temizlendikten sonra peteklerin içine kombi-petek koruma kimyasalı gönderilir. Bu kimyasalın koruma özelliği olduğu için peteklerin ısınma kapasitesini yükseltir.

Kaynak: Bayrampaşa Kombi Servisi

Bir cevap yazın