Kombi Basıncı Nasıl Düşürülür?

Kombi Basıncı Nasıl Düşürülür?

Kombi Basıncı Nasıl Düşürülür?Kombi Basıncı Nasıl Düşürülür?

Kombi Basıncı Nasıl Düşürülür? Kombilerinizin basıncı bazı durumlarda yükselerek 2,5-3 bar seviyesine kadar çıkabilir. Kombi cihazlarının basıncının yükselmesinin belli başlı bazı sebepleri vardır. Kalorifer peteklerinde bulunan fazla hava ya da tesisatta gereğinden fazla su olması kombi basıncının yükselmesine neden olur.

Basınç artışı çok fazla değilse kombinin altındaki tahliye hortumunu kullanarak basıncı düşürebilirsiniz. Bununla birlikte peteklerde bulunan tahliye müşürü ile de basınç düşürülebilir. Evinizde genellikle banyoda olmakla birlikte mutfak ya da balkonda da olabilen ana tahliye musluğu bulunur. Bu musluğu açarak da basınç düşürülebilir.

Kalorifer peteklerinin yan tarafında bulunan müşürü bir tornavida yardımıyla gevşeterek de fazla su ve havayı tahliye edebilirsiniz. Bu işleme kombi basınç göstergesinin 1,5-2 bar arasına gelene kadar devam edin ve gösterge sabitlendiğinde tekrar müşürü sıkın.

Kombi Basıncı Neden Yükselir?

Kombi basıncının yükselmesinin en çok karşılaşılan sebeplerinden biri kombiye aşırı su basılmış olmasıdır. Dolayısı ile ısınan su genleşerek tesisat içindeki havayı sıkıştırır ve bu da basıncın yükselmesine neden olur.

Kombilerin altında bulunan su basma vanasının tam sıkılmamış olması da su basıncının yükselmesine neden olabilir. Bu vanayı sıkmanıza rağmen su basıncı halen yükseliyorsa vana arızalanmış demektir. Bu durumda teknik servisten destek almalısınız.

Bununla birlikte eşanjör, genleşme tankı ve su basma vanası gibi parçalarda oluşan arızalara kombi basıncının yükselmesine neden olur. Kombi basıncının yükselmesine neden olan faktörlerden bazılarına kendiniz müdahale edebilir ve basıncı düşürebilirsiniz. Ancak sorun arızalı parçalardan kaynaklanıyorsa kesinlikle müdahale etmeden teknik servisten destek almalısınız.

Parça Arızası Nedeniyle Kombi Basıncı Yükselir

Kombiye Su Basmak Neden ÖnemlidirKombi basıncının yükselmesi genleşme tankı adı verilen parçadan da kaynaklı olabilir. Isınan su genleşir ve genleşen bu fazla su genleşme tankında toplanır. Genleşme tankında sistemin basıncını dengelemek için bir membran ve azot gazı bulunur.

Periyodik olarak bakımı yapılmayan kombilerde genleşme tankında bulunan membran zarar görebilir, azot gazı eksilebilir ya da bitebilir. Sistem basıncını dengelemeye yarayan bu parçanın arızası sistemde basıncın yükselmesine neden olur. Bu durumda yetkili bir servisten destek almalısınız.

Şebeke suyu ile tesisat suyunu birbirinden ayırmaya yarayan eşanjör adı verilen parçanın arızalanması kombi basıncının artmasına neden olur. Kombi basıncını harici yöntemler ile düşüremiyorsanız mutlaka teknik bir servisten destek almalısınız.

 

Bir cevap yazın