Kombi Basıncı 3 Bar Olursa Ne Olur?
Kombi Basıncı 3 Bar Olursa Ne Olur? Günümüzde en konforlu ve en pratik ısınma araçlarından biri kombilerdir. Bazen kombilerde de kullanıma bağlı arızalar, su akıtma problemleri gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Kombi su sızdırma sorunu genellikle en fazla yaşanan arızalardan biridir. Kombi içine basılan su miktarı arttıkça buna bağlı olarak su sızdırma sorunu ortaya çıkabilir. Kombi basıncını gösteren basınç göstergesi 3 bar seviyesine çıkınca genellikle kombiler su sızdırmaya başlarlar.
Kombi basıncı 3 bar olursa ne olur, sorusuna verilebilecek en basit cevap, kombi su akıtmaya başlar. Bu nedenle kombinin su seviyesini düşürmek gerekir. Su seviyesinin artması su sızdırmaya ve daha farklı sorunlara neden olabilir.
Genellikle kombiye fazla su basıldığında basınç göstergesi 3 bar olmaktadır. Kombiye fazla su basılması halinde olması gereken 1,5-2 bar seviyesi geçilir. Bu nedenle su basıncını düşürmek gerekir. Kombi su basıncının yükselmesi kombinizin arıza yapmasına neden olur. Bu da sizlere ekstra maliyet yükü getirir.
Kombiye Fazla Su Basılınca Ne Olur?
- Su ile basınç doğru orantılı olarak yükseldiğinden kombiye fazla su basılması durumunda basınç da yükselir. Basıncın artmasını kombi üzerinde bulunan basınç göstergesinden anlamak mümkündür. Normal bir kombinin basınç seviyesi 1,5-2 bar aralığında iken kombiye fazla su basılması sonucu su seviyesi 23 barın üzerine çıkar. Bu durumu bar göstergesinden anlamak mümkündür.
- Tesisatta su basıncı yükseldiğinde peteklerden ya da tesisattan ortama su sızıntısı olabilir. Ayrıca kombinin altından su sızması da basıncın yüksek olduğu anlamına gelir.
- Kombinin fazla suyunu tahliye ettikten sonra kombiyi çalıştırmak istediğinizde kombiniz çalışmayabilir.
- Kombi basıncının yükselmesi kombi parçalarının arızalanmasına neden olabilir.
Kombi Basıncı 3 Bar Olduğunda Ne Yapmalıdır?
Kombi cihazınıza gereğinden fazla su basmış olabilirsiniz. Bu hatanızın telafisi vardır. Bunun için kombinin içindeki suyun aniden boşalma ihtimaline karşı ortamda sudan etkilenecek tüm eşyalarınızı toplayınız. Geniş bir kap alarak kombi altındaki tahliye vanasını açınız ve suyu yavaş yavaş tahliye ediniz. Tesisattaki suyun tamamını boşaltmamaya dikkat ediniz. Bu durumda da tesisatta su olmadığı için kombiniz yine arızaya geçecektir. Suyu tahliye ederken gözünüzle bar göstergesini takip edin ve 1,5-2 bar arasına geldiği zaman vanayı kapatın.